liekevietnam.reismee.nl

eerste week in Azie

JOOOEEEHOOEEEEE daar gaan we weer!!!!!!!!!!!

Op naar het mooie Azie met mijn rugzakje van 12 kilo

Na de laatste traantjes wegvegen bij het uitzwaaien ,inchecken en door de poortjes.

Niet meer omkijken anders komen de waterlanders weer.

Eindelijk zit ik in het vliegtuigje dat ik ruim een half jaar geleden heb geboekt.

Jongens gaan met die banaan!!!!

Ze luisterden goed naar mij, op naar de startbaan.

En ook weer met dezelfde vaart terug naar de gate.

Lady's and gentlemen we have a tiny problem with the snow, please stay in youre seat.

tiny..... Tiny....... TINY problem

Ruim 2 uur later kwamen we pas weer in beweging

YES let's gooooooo!!!!

Meerdere mensen hadden een aangesloten vlucht en zaten wel een beetje in de stress, ik had gelukkig ruim de tijd.

Het zat me over het algemeen aardig mee met de reis, als eerst werd ik half uitgekleed en gefoullieerd.

Met in de stoel voor me zo'n nederlandse sextoerist die de hele tijd achterstevoren in zijn stoel zat en me zijn hele levensverhaal heeft verteld.

Ik kan zelf aardig kletsen maar hier konIk zelfs nog geen woord tussen krijgen....

Mijn tweede vlucht was ook al zo'n succes, ach de man stonk alleen maar een uur in de wind.

Met 3 stoelen verder naast me een kind dat een nieuwe hobby heeft gevonden nl: krijsen janken en brullen zo hard als hij kon.

Gelukkig duurde deze vlucht maar 10 uur.

Na geen idee meer te hebben van tijd landen we in Kuala Lumpur.

Samen met Bibi en Melissa die ik onderweg heb ontmoet naar een hostel.

Bibi heeft er al een en ik ga met haar mee, een uur later hebben we met Melissa in Bukit Bintan afgesproken.

Dit is de beste plek ik KL om te eten, we hebben dan ook geweldig gegeten.

Op van die mooie rooie plastic krukjes op de straat, ik heb in 2 dagen dingen gegeten die ik nog nooit had gegeten.

Ik denk dat ik sommige dingen ook niet wil weten, wat ik wel weet is zeewier, intvis enstingray dit is de vis die Steve Irwin heeft gedood.

Het is een klein beetje anders dan Vietnamees maar net zo lekker.

Nu weet ik zeker dat ik een aantal kilo's zwaarder terug kom, het enige wat we hier doen is een beetje de toerist uithangen en voor de rest alles maar eten wat ons lekker lijkt.

We kunnen niet langs een kraampje heen lopen zonder alles te kopen wat ze hebben, het kost hier toch geen drol!!

Dus Liekje heeft het naar haar zin hier aan de andere kant van de wereld!!!!!!!!!

Twee en een halve dag KL is toch echt te weinig, hier moet ik nog een keer naar terug want de sfeer is hier helemaal geweldig!!

Na niet te hebben geslapen lopen Bibi en ik om 4 uur in de morgen naar het busstation.

We gaan allebei KL verlaten, zij gaat nu door naar Laos en daarna naar Australie.

We kennen elkaar nog maar 2 dagen maar het was vreselijk gezellig.

Als we allebei nog een keer gaan reizen bellen we elkaar op en gaan we samen, dus best jammer dat we nu al afscheid moesten nemen.

Maar het is nu tijd voor het volgende: op naar Can Tho.

Eerst 2 uur vliegen naar HCMC en dan met de bus naar Can Tho.

Ben wel erg nieuwsschierig hoe het daar zal zijn.

En hoe het met al de kinderen en de andere mensen op de projecten is.

Gelukkig is het deze keer niet zo plakkrig warm als 1,5 jaar geleden.

Het is hier nu denk ik rond de 30 graden dus erg goed te doen.

Edith

Hoi Lieke,

Zo te lezen heb je het weer prima naar je zin. Bedankt voor je smsje. Werden ze niet gek van het leuke melodietje van onze kaart. Ja KL is een geweldige stad en ja het eten is er heerlijk. Zelf zou ik er ook nog wel een maal heen willen. Veel plezier en goede reis. XXX

Liefs Edith

els haaker

Hoi Lieke,

Wat een prachtig begin van een lange reis. En dat jij er zelfs geen woord tussen kan krijgen dat is toch wel een aparte ervaring. Zo te horen en te zien op de foto's gaat het allemaal super. En een paar kilo erbij dat mag ook wel. Ik blijf je volgen. Hoop dat het met je kindertjes allemaal goed gaat. goede reis. X Els

marca broersma

Hey, Lieke ,geweldig krijg ook weer helemaal zin om een grote reis te maken nu ik het lees,het heerlijke eten en ja,al die meereis mensen in vliegtuig ,nieuwsgierig hoe de kinderen reageren maar dat kunnen we wel raden je bent een SUPER vrouw XXX Dick en Marca

willemien

haaaaaa, die liek, super zo aan de andere kant lijkt mij !!!!! geniet ervan, ik ben stiekum een beetje jaloers.
Liefs aan de kindjes , xxwildemien

Mariette Koehorst

He Lieke, Ik had je niet meer gesproken bij PZ, maar heel veel succes en plezier in Vietnam. Als ik je verslag lees en dan met name over de plastic krukjes op straat komen de herinneringen aan Vietnam al weer boven. Groetjes, Mariette

Roos Timmermans (oud tante)

Hallo Lieke.
Wat geweldig dat je weer in Vietnam bent. Ik volg graag je bevindingen. Erg nuttig werk, de foto's vertellen veel. Geniet en veel succes.
Lieve groetjes Roos